Natstralen

Bij het natstralen wordt een mix van straalmedia en water met hoge snelheid over het onderdeel gepompt. Door middel van perslucht krijgt het straalmedium nog een extra versnelling, waardoor het met hoge snelheid tegen het oppervlak botst, en zo het aanwezige vuil en onzuiverheden losmaakt. Het water voert het losgekomen vuil af en zorgt zo voor een stofvrij reinigingsproces. Het rollende straalmedium zorgt gelijktijdig voor een poliereffect en zorgt voor een fabrieksnieuwe look van het oppervlak. Afhankelijk van de druk en het gebruikte medium zijn er verschillende soorten van afwerkingen mogelijk. Het proces is ook veilig voor kunststof en rubber. Toleranties van bijvoorbeeld zuigers en passingen blijven behouden.

In tegenstelling tot droogstralen, waarbij men reinigt door middel van impact, beschadigt natstralen het oppervlak niet, en bekomt men een veel gladder oppervlak. Het natstraalproces geeft dus een veel hogere afwerkingsgraad dan droogstralen. Bovendien kan vuil minder goed aanhechten. Na het stralen spoelen we het onderdeel enkele keren door en blazen we dit droog. Hierna brengen we een beschermende film aan die oxidatie tegengaat.

Voordelen natstralen

  • Reiniging van alle ferro- en non-ferro metalen (ijzer, brons, messing, alu, rvs) PVC, rubber zonder schade toe te brengen aan oppervlak
  • Mogelijkheid tot verwijderen van laklagen en poederlakken door gebruik van een  aangepast slijpmiddel of abrasief
  • Verschillende soorten afwerking mogelijk
  • Geen warmteontwikkeling van het oppervlak
  • Reiniging en afwerking in 1 proces
  • Stofvrij